Citrus, Citromfa – 120 cm

Citromfa

Teljes magasság cseréppel együtt: 120 cm

37,000Ft

Leírás

 

Öntözés

  • A citrusfák rendszeres öntözést igényelnek, különösen a forró és száraz időszakokban. Fontos, hogy mélyen öntözzük őket, hogy a víz elérje a gyökereket. Ügyeljünk arra, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mert ez rothadáshoz vezethet.

Trágyázás

  • Rendszeresen trágyázzuk a citrusfákat, hogy biztosítsuk számukra a szükséges tápanyagokat. Használjunk speciális citrusfáknak szánt műtrágyát, amely magasabb nitrogén-, foszfor- és káliumtartalommal rendelkezik. Tavasszal és nyáron trágyázzuk őket.

Metszés

  • A citrusfák metszése elsősorban az elhalt, beteg vagy sérült ágak eltávolítására szolgál. A metszés segít abban is, hogy a fa jól szellőző koronája legyen. Kerüljük a túlzott metszést, mert ez károsíthatja a növényt.

Kártevők és betegségek elleni védekezés

  • Rendszeresen ellenőrizzük a citrusfákat kártevők és betegségek után. Leggyakoribb problémák közé tartoznak a levéltetvek, a pajzstetvek és a citrusfa rozsda. Alkalmazzunk szükség szerint növényvédő szereket, de figyeljünk, hogy ne használjunk túl sokat, mert ez károsíthatja a citrusfákat.

Mulcsozás

  • A mulcs használata segít megőrizni a talaj nedvességtartalmát és szabályozza a talaj hőmérsékletét. Használjunk szerves mulcsot, például fakérget vagy faleveleket, és terítsük el a citrusfa tövében.

Védelem szélsőséges időjárás ellen

  • A citrusfák érzékenyek lehetnek a hideg időjárásra, különösen a fagyra. Ha fagyos időszak várható, védekezzünk a citrusfák ellen, például takarással, vagy a fák köré szalmával helyezett hőszigetelő anyaggal.

Talaj és vízelvezetés

  • A citrusfák jól drenált, pH-semleges talajt igényelnek. Gondoskodjunk arról, hogy a talaj ne legyen túl vizes, mert ez károsíthatja a gyökereket. Ha szükséges, módosítsuk a talaj szerkezetét szerves anyag hozzáadásával vagy emelt ágyások használatával.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Citrus, Citromfa – 120 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük